2373091762, 6976427960 eikones@memakis.gr

[4065] ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ [100X70] [1450.00 ΕΥΡΩ]

Περιγραφή: Δημήτριος Μιχαήλ Μεμάκης ο κρητικός ζωγράφος
Τηλέφωνα: 2373091762 και 6976427960
www.memakis.gr
email: eikones@memakis gr.

Ευλογημένοι Αναγνώστες

Πρώτα απ΄ όλα σας ευχαριστώ, που διαθέσατε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για μένα τον ελάχιστο και για το θεάρεστο έργο, για το οποίο προσπαθούμε από το 1980.

Η εγγύησή μου είναι εφ’ όρου ζωής σε όλες τις Εικόνες.!
Και αυτό διότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι άρίστης ποιότητος, σε συνδυασμό με την πείρα των 36 ετών περίπου, στον χώρο της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Σας υπόσχομαι λοιπόν, ότι θα τις έχετε εσείς και τα τρισέγγονά σας, ως οικογενειακό κειμήλιο.!

Αγιογραφίες Δημητρίου Μιχαήλ Μεμάκη του κρητικού ζωγράφου.
Σταυρός και Προσευχή είναι οι πρώτες κύριες εργασίες, που κάνουμε πριν ξεκινήσουμε την Εικόνα μας για να έχουμε την Ευλογία του Θεού.
Αρχικά, προετοιμάζουμε κατάλληλα το σανίδι μας ή το κάμποτο μας με ειδικά υλικά πού μας δίδαξε η πολύχρονη πείρα μας από το 1980.

Κατόπιν, σχεδιάζουμε την Εικόνα μας και ειδικότερα, περνάμε το καθαρό φύλλο χρυσού 22 καρατίων σε όλη την επιφάνεια ή μόνο στα στεφάνια των Αγίων. Στη συνέχεια, περνάμε τους προπλασμούς, δηλαδή, χρωματίζουμε όλα τα σημεία που πρόκειται να επεξεργαστούμε και περνάμε τους προπλασμούς των φορεμάτων και των σαρκωμάτων. Προχωράμε γράφοντας τις φωτοσκιάσεις στα φορέματα.

Έπειτα τονίζουμε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των προσώπων και περνάμε την σάρκα των Αγίων σε δώδεκα διαφορετικές αποχρώσεις και άλλες τόσες ενδιάμεσες στα πρόσωπα και χέρια, δίνοντας έμφαση στις εκφράσεις τους ώστε να έχουν πνευματικότητα, αγιοσύνη και να προκαλούν πνευματικό δέος, προσθέτοντας τα φωτίσματα ένα-ένα προσεκτικά, όπως επίσης τους γλυκασμούς και τους πυροδισμούς στις παρειές των σαρκωμάτων.

Κατά την ολοκλήρωση του έργου μας κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα σημεία της Εικόνας προσθέτοντας τις τελευταίες πινελιές για την καλύτερη απόδοση της ξεχωριστής σε κάθε εικόνα έκφρασης των απεικονιζόμενων Αγίων.
Τέλος αναγράφουμε τον τίτλο της Εικόνας και το αφιέρωμα του παραγγελιοδότη, εφόσον ο ίδιος το θελήσει.

Για την προστασία των Εικόνων μας, τις περνούμε όλες με ειδικό βερνίκι σταυρωτά και ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε, να δημιουργήσουμε και την Εικόνα, που θα αποκτήσετε από το εργαστήρι μας, (από την πλούσια συλλογή μας) η οποία δεν πρόκειται να πάθει τίποτε και θα την έχετε εσείς και τα τρισέγγονά σας, ως οικογενειακό κειμήλιο. Η εγγύησή μου είναι εφ’ όρου ζωής.!

Έχουμε τη δυνατότητα να σας εφοδιάσουμε με όλες τις Εικόνες, με θέματα και παραστάσεις από τον Βίο του Χριστού μας, της Παναγίας μας και Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και όλων των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, δουλεμένες με μεράκι, ευσυνειδησία και κατάθεση ψυχής, πνευματική ανησυχία και σπουδή των Ιερών Κειμένων, με τέλειο χρωματικό συνδυασμό και τρεις σταγόνες αγιασμό τον οποίο προσθέτουμε μέσα στο χρώμα !

Βασιστείτε στην πείρα μας. Ο Αγιογράφος μας, ασχολείται με τις Αγίες Εικόνες από το 1980 όταν μαθήτευσε στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους, πλάι στον Γέροντα και Μοναχό Χαράλαμπο Χαλδέζο και στη συνέχεια στον φημισμένο Καθηγητή της Αθωνιάδος, Αξιότιμο κύριο Ιωάννη Βράνο.
Έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε την επιθυμία σας και να αποδεχθείτε τη Χάρη και την Ευλογία του Αγίου μίας Εικόνας εκκλησιαστικού ή εκθεσιακού τύπου, ξυλόγλυπτου ή μη, παράσταση ή σύνθεση, παλαιωμένο ή μη, ή απλά τον Άγιο που προτιμάτε στο μέγεθος και το σχέδιο που επιθυμείτε, στην πιο συμφέρουσα τιμή. Σας αγιογραφούμε την Εικόνα της αρεσκείας σας κατόπιν συμφωνίας σε οποιοδήποτε μέγεθος θελήσετε.
Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε την Εικόνα της αρεσκείας σας μέσα από την πλούσια συλλογή έργων του εργαστηρίου μας, αλλά και από το side www.memakis.gr στην πιο συμφέρουσα τιμή.
Δείτε προσεκτικά τις Εικόνες μας και πείτε μας ποια σας ενδιαφέρει, ρωτείστε για την ποιότητα των υλικών μας και δείξτε το ενδιαφέρον σας για τυχόν παραστάσεις των Αγίων που επιθυμείτε να σας αποστείλουμε αναλυτικό κατάλογο ονομάτων Αγίων που σας ενδιαφέρουν, χωρίς καμία υποχρέωση από μέρους σας.

Σύντομο βιογραφικό του αγιογράφου
Γεννήθηκα στην Νέα Όλυνθο της Χαλκιδικής με ρίζες από τη Μεσσαρά Ηρακλείου Κρήτης. Η αγάπη μου για την ζωγραφική ξεκινά από την παιδική μου ηλικία, όταν ζωγράφιζα τους Ήρωες του 1821 και τα ευρήματα της Αρχαίας Ολύνθου κατά τις ανασκαφές το 1968, όπως επίσης και διάφορους χάρτες του Δημοτικού Σχολείου.

Κύλησαν τα χρόνια ασκώντας το επάγγελμα του Ξενοδοχοϋπαλλήλου τα καλοκαίρια ως μαθητής Γυμνασίου ακόμη. Μετά το Στρατιωτικό μου υπηρετώντας την Πατρίδα μου, στον Έβρο (ως Αρχηγός Πληρώματος Μέσων Αρμάτων ΑΜΧ-30), πήγα στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους για να μάθω Αγιογραφία. Ακολούθησα τη ζωή των Μοναχών για αρκετά μεγάλο διάστημα μαθητευόμενος κοντά στον Γέροντα και Μοναχό Χαράλαμπο Χαλδέζο ο οποίος μου δίδαξε τους Ιερούς κανόνες της Αναγεννησιακής Αγιογραφίας.

Στη συνέχεια, αποπεράτωσα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στον φημισμένο Καθηγητή της Αθωνιάδος Σχολής της Βυζαντινής Αγιογραφίας στις Καρυές του Αγίου Όρους Ιωάννη Βράνο. Διδάχθηκα κοντά του όλα τα είδη της Ιερής Τέχνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, δοξάζοντας τον Πανάγαθο Θεό που μου συμπαραστάθηκαν και οι δύο σε δύσκολες περιόδους της ζωής μου.

Από το 1980, ασκώ το λειτούργημα της Βυζαντινής Αγιογραφίας και ευχαριστώ τον Πανάγαθο Θεό για το τάλαντο που μου έχει δώσει.

Διετέλεσα Εκπαιδευτής στο Πολιτιστικό Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης στην ειδικότητα “Ειδικός Βυζαντινής Αγιογραφίας” κατά τα Σχολικά Έτη 1997-2000, καθώς επίσης και στα Προγράμματα της Ν.Ε.Λ.Ε. (Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης) Πολυγύρου κατά τα Σχολικά Έτη 2005-2007.

Δεν θα ξεχάσω τους γλυκύτατους λόγους του πατρός-Σεραφείμ Μοναχού του Αγίου Όρους (του τότε Πνευματικού μου) ο οποίος μου είπε: «πήγαινε Δημήτρη, εσύ στη δουλειά σου κι εγώ θα προσεύχομαι για σένα!» αλλά και του πατρός-Δωροθέου: «άντε βρε παιδί μου πέτρες να πιάνεις και μάλαμα να γίνεται!», του πατρός-Βαρλαάμ, του πατρός-Χαραλάμπου (Θεού Θέα Θείον Θαύμα), και πολλών άλλων Αγιορειτών Μοναχών της Νέας Σκήτης, όπου διδάχθηκα, στα 22 μου χρόνια, την Αναγεννησιακή Αγιογραφία.
Δεν θα ξεχάσω επίσης, τα σοφά λόγια του πατρός-Σπυρίδωνος : «ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΠΟΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΗΛΙΟΣ». Διδαχθείτε από τα λόγια αυτά.!
Έχετε Πίστη στον Ένα και Τριαδικό Θεό.!!

Προσοχή στις επιλογές σας.! Μην ξεχνάτε, ότι μια φορά αγοράζετε Εικόνα.
Ας έχει λοιπόν το φτερούγισμα της παρουσίας του Αγίου, την ώρα που την απεικονίζει ο αγιογράφος και νοιώθει τους ψυχικούς κραδασμούς, όπως και τα Θεία Εντάλματα της παρούσης στιγμής, ζωγραφίζοντάς Τον, δι΄αναξίας του χειρός επάνω στο σανίδι.!

Προσοχή διότι υπάρχουν πολλές φωτοτυπίες και μεταξοτυπίες στην αγορά, τις οποίες πωλούν ως γνήσιες χειροποίητες εικόνες.!! Σε λίγο καιρό θα ξεθωριάσουν τα μελάνια των εκτυπωτών και τότε θα δείτε την αλήθεια, αλλά θα είναι πολύ αργά. Προσέχετε λοιπόν τι αγοράζετε.!!

Η εγγύησή μου είναι εφ’ όρου ζωής.!

Και αυτό διότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι άρίστης ποιότητος, σε συνδυασμό με την πείρα των 36 ετών περίπου, στον χώρο της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Πριν κάνετε λοιπόν οποιαδήποτε αγορά, σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε και ελάτε να βρούμε την καλύτερη λύση για την απόκτηση της Εικόνας που επιθυμείτε και θα χαρώ να σας εξυπηρετήσω όποια κι αν είναι η απόφασή σας.!
Δημήτριος Μιχαήλ Μεμάκης ο κρητικός ζωγράφος.